Why steel

Columbus

Bij O DDur Frameworks gebruiken we Columbus stalen buizen, één van de toonaangevende merken. Zij produceren reeds fiets frame buizen sinds 1919. Het ontwikkelen van buizen voor vliegtuigen, (race) motoren en auto’s hebben de kwaliteit naar een hoog niveau gebracht. Die ontwikkeling gaat vandaag verder specifiek gericht op de fiets. Columbus stalen buizen zijn een modern product dat constant evolueert, zodat stalen fiets frames op en top hedendaags kunnen zijn.

Columbus stalen buizen zijn in vele maten en vormen (rond, oversized,…) verkrijgbaar. Hierdoor je kan spelen met uitzicht, stijfheid en gewicht. Samen met een custom lak en stalen of RVS frame onderdelen kan je de volledige uitstraling van je frame en fiets beïnvloeden. Columbus ontwikkeld ook vele onderdelen, vorken en nu ook een cockpit systeem (stuur, stuurpen, vork en zadelpen). Trittico cockpit voor volledig interne bekabeling afgestemd op stalen frames. Alles om je stalen frame tot een moderne en hedendaagse fiets te maken.

Staal

Staal kent een lange historiek in het bouwen van sportieve- en nutsfietsen. De staallegeringen en productiewijze van de buizen staan onder een constante technische evolutie waardoor stalen frames door de jaren heen stijver en lichter worden. De getemperde stalen buizen hebben een perfect uitgebalanceerde elastische respons en een bijna onbeperkte vermoeibaarheidsweerstand. Hiermee kunnen stijve, duurzame en comfortabele frames worden gebouwd.  

Staal laat zich makkelijk bewerken en is daarom uitermate geschikt voor het bouwen op maat. De buizen worden afzonderlijk geproduceerd en door de framebouwer gevormd tot een frame onderdeel. Voor wie eerder groot of klein is en elk ander zal een framebouwer specifiek werken op jouw lichaam. Daarnaast kan ook ingespeeld worden op je eigen wensen of voorkeuren. Wil je een super stabiele fiets of net heel reactief, een volbloed racer of met wat meer comfort/ snelheid balans? Wielformaten, banddiktes, eventuele spatborden en/ of verlichting, bagagemogelijkheden, afmontage… Alles valt te bespreken en te bekijken welke wensen te combineren zijn in één fiets. Bij een stalen frame op maat bepalen we samen welke fiets jouw fiets wordt.

 

Columbus-1

Afbeelding 1 van 7