Classified

O DDur Frameworks is official Classified dealer

Classified laat je met een enkel voorblad schakelen alsof je er twee hebt. De technologie zit verwerkt in de achternaaf onder de cassette en wordt draadloos aangestuurd vanuit de shifter of een button.

 

Instant shifting under full load!

 

Maar hoe werkt het?

Powershift-technologie vermenigvuldigt de versnelling van 1x en behoudt de functionaliteit en controle van 2x

Door de eenvoud van 1x te combineren met de functionaliteit van een 2x-systeem, geeft Classified de rijder ultieme controle over zijn versnellingskeuzes door het bereik van een 1x-systeem uit te breiden. Net als bij een traditioneel 2x-systeem heb je één tik voor een kleine schakelbeweging en één tik voor een grote versnellingssprong. Zonder de angst dat zo’n grote versnellingssprong ertoe kan leiden dat je je ketting laat vallen.

U heeft dus de volledige controle en kunt met uw rechterhand kleine versnellingsstappen schakelen en met uw linkerhand zeer snelle grote versnellingsstappen. Waardoor de rijder volledige controle krijgt.

Maar hoe wordt dan de lagere overbrengingsverhouding bereikt?

● In de verhouding 1:1 draait de cassette met dezelfde snelheid als het wiel, omdat de interne delen van de naaf op hun plaats zijn vergrendeld. Dit betekent dat de naaf als één geheel draait en op precies dezelfde manier werkt als een naaf zonder versnelling.

● Wanneer de rijder naar de 0,7 versnelling schakelt (de Powershift). Wordt de interne koppeling in de naaf ontkoppeld, waardoor de 6 planeetversnellingen rond het zonnewiel gaan draaien. Dit verhoogt de ingangssnelheid (cadans) omdat de cassette sneller draait dan het wiel en versterkt het ingangskoppel.

 

 

Verkrijgbaar in één van de Classified carbon wielsets of een op vraag hand gebouwde wielset.

 

 

https://www.classified-cycling.cc/powershift-technology

 

Powershift Technology is a wireless shifting technology that allows you to shift gears instantly and under full load.