Bikes built

Elk stalen frame of fiets op maat gemaakt door O DDur Frameworks krijgt een uniek nummer en een vermelding op deze pagina.

Nr I 

Het allereerste O DDur frame waarin de basis van het leerproces zit verwerkt, of andersom: de basis van het leerproces met deze fiets als eindresultaat. Een compact en direct sturend frame met oversized buizen en mijn eigenste stalen koersfiets op maat gemaakt.

NR-I-1

Afbeelding 1 van 12

O DDur Nr I -- Campagnolo velgrem

 

 

Nr II

Veerle haar fiets. Ronde buizen, schijfremmen en hemels blauw.

NR-II-1

Afbeelding 1 van 14

O DDur Nr II -- Campagnolo schijfrem

 

 

Nr III

Een racefiets voor Josse (9 jaar) op kinderformaat met 26’ wielen. 

NR-III-1

Afbeelding 1 van 15

O DDur Nr III -- Shimano velgrem

 

 

Nr IV 

De allereerste gravelbike die hier uit de jig kwam. Een memorabel moment waar heel wat wikken en wegen aan vooraf ging, een gravelbike kan namelijk vele gezichten hebben. Deze heeft een middel lange wielbasis en lage BB-drop voor het comfort en vrij direct stuurgedrag, om zo wendbaar mogelijk te zijn op technische stukken. De vork is van staal, alle vrijheid om de geometrie te beïnvloeden en een coole look. 

NR-IV-1

Afbeelding 1 van 13

O DDur Nr IV -- Campagnolo/ Avid cantilever

 

 

Nr V 

Het vijfde frame dat ik bouwde en voor altijd het eerste voor een klant en goede vriend ‘Steven’. Geometrie grotendeels overgenomen van zijn vorige fiets met een rustig en stabiel stuurgedrag. Diep donkerblauw met koper detaillering en het nagelnieuwe Classified schakel systeem! 

NR-V-1

Afbeelding 1 van 13

O DDur Nr V -- Sram/ Classified

 

 

Nr VI 

Een 2de gravel frame om een lange wielbasis uit te testen tov de middel lange van NR IV. Meer over de rij ervaring na een periode van gewoon rijden!  

NR-VI-1

Afbeelding 1 van 6

O DDur Nr VI -- Campagnolo/ Avid cantilever

 

 

Nr VII 

Erwin vroeg een rauw stalen gravel frame met enkele specifiek maatvoering en geometrie wensen op basis van de vele fietsen waar hij tot nu toe had mee gereden. Lakwerk en af montage voorziet hij zelf met zijn eigen bedrijf Gravelbike.be. Daar is dit specifieke frame ook te koop voor zijn klanten! 

NR-VII-13

Afbeelding 13 van 13

 

 

Nr VIII

Over deze valt veel te vertellen, zie daarvoor de All Road pagina van de site. Nr VIII is het prototype van het O DDur All Road concept, waarbij één frame door verschillende type wielen en banden meerdere fietsen wordt. Zelf heb ik op deze fiets al vele ritten op de weg gereden over bergen, hellingen, kasseien en fantastische gravel tochten dicht bij de natuur in droge en natte omstandigheden. Cool omdat allemaal met dezelfde fiets te kunnen doen vind ik zelf, maar er zijn nog vele redenen waarom een All road bike interessant kan zijn…

NR-VIII-1

Afbeelding 1 van 8

O DDur Nr VIII -- Campagnolo EKAR

 

 

NR IX

Zijn verhaal en foto’s volgen binnenkort

 

 

NR X

Marnix gravelbike in British Racing Green en zichtbaar staal in de belettering.

NR-X-1

Afbeelding 1 van 11

O DDur Nr X -- Campagnolo EKAR

 

 

NR XI

Deze is in opbouw…