About

Me 

… Liking bicycles since I was 3 

Hallo ik ben Jens en woon samen met Veerle en onze twee meisjes (Josse en Sietse) in Scheldewindeke, vlakbij de kuitenbijters van de Vlaamse Ardennen. Fietsen staat al mijn hele leven synoniem met spelen en vrijheid: Als kind rondcrossen met alles wat wielen had op de boerderij. En later naar school, de scouts, uitgaan of met Veerle naar Italië per fiets … Leve de vrijheid!! Maar een fietsframe van staal op maat kwam pas later…

Toch duurde het tot ik 21 was voor ik mijn eerste koersfiets kocht, een tweedehands stalen (!) Giacomelli. Karel en Pieter waren in die eerste uren mijn compagnons de route en samen bolden we korte tochtjes in de Vlaamse Ardennen. De ritjes en de bende breidden uit, samen met de bewondering voor het wielrennen. De Ronde van Vlaanderen 2003 (gewonnen door De Peet en VDB als 2de) bracht ons aan de start van de wielertoeristen versie in 2004. Nog een jaar later met ons eigenste Etac cycling team, dankzij Bart en Pieter. Waarna nog een resem wielerklassiekers volgden: Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-San Remo, Lombardije, Amstel, Strade Bianchi, la Marmotte,… tot zelfs BRM’s 

Na een tiental jaar fietsen met aluminium frames (eerst een eenvoudige Flanders, later een Eddy Merckx) begon mijn zoektocht naar andere materialen. Staal genoot mijn voorkeur, gezien de eigenschappen en mogelijkheden van het materiaal. Zo kwam ik terecht bij Patrick Uil van Blacksmith. Het resultaat was helemaal wat ik zocht qua uitstraling en rij ervaring. Maar ook de stiel en het traject van het frame bouwen trokken toen mijn aandacht. Wow, hoe leuk zou het zijn om zelf een fiets te bouwen, maar hoe en waar vergaar ik die broodnodige kennis? En was ik, meubelmaker, hiervoor wel uit het juiste hout gesneden? 

Het bleef niet bij dromen… Beetje bij beetje deed ik kennis en ervaring op, kocht gereedschap, materiaal en ondertussen (eind 2019) zijn we drie zelfgemaakte stalen frames verder en ben ik klaar om jouw fiets te bouwen.  

ODDur 

…To bike or not to bike: that’s not a question! 

O DDur betekent voor mij het samensmelten van twee passies: fietsen en ambacht. Het doel is die fiets te bouwen waarnaar jij op zoek bent en die bij je past, zowel qua maatvoering, rijstijl, uitstraling en je vooropgestelde fietsdoelen.  

Samen starten we het traject om tot een custom built frame te komen: een unieke fiets met een uniek frame gebaseerd op jouw insteek en mijn kunde. Dat traject is samen met mijn passies voor fietsen en ambacht de drijfveer achter O DDur. Samen overleggen we welk type fiets je zoekt, bekijken we hoe we die kunnen samenstellen en bepalen de geometrie. Ook de opmeting en fietspositionering vormen onderdeel van het proces en bepalen mee de maatvoering en verhoudingen binnen het frame. Elk frame wordt individueel uitgetekend naar je wensen en lichaam en krijgt dus een eigen geometrie #customgeometry. 

O DDur betekent ‘van staal’ in het Welsh, tevens een van de hashtags (#vanstaal) die op de eerste frames zijn gelakt. Staal is een framebouw materiaal waarmee je heel flexibel kan bouwen en uitstekende kwaliteiten heeft qua stijfheid en rijcomfort van het frame. Samen met de hashtag #customgeometry vormen ze de kern van waar O DDur voor staat, een Belgisch fietsframe van staal op maat. 

En ergens is het gewoon mijn doel om een fijne tijd te hebben met het creëren van jouw ‘top’ fiets waarvan ik zeker weet dat je er later met veel plezier en goesting op zal rijden. 

Future Dreams 

Naast racefietsen ook CX en gravel maar vooral ook MTB (graag met Pinion) en waarom ook niet, die eerste elektrische…